Communicatie.net
Bureau voor online communicatie

In de media

Weer IT'ers van het Web

Internet? Da's computers! En dus is het voor veel bedrijven niet meer dan logisch dat de afdeling IT verantwoordelijk wordt voor het bouwen en beheren van de eigen website. Tom Sanders heeft er in Intermediair 3 geen goed woord voor over. Zijn advies: "Weer IT'ers van het Web!" Hij heeft gelijk want het bouwen van een goede site heeft helemaal niets met IT te maken. Dacht u nou echt dat Intermediair hoofdredacteur Jan-Jaap Heij ook maar enig benul heeft van de werking van die pers waarmee zijn eigen blad iedere week gedrukt wordt? Of dat de onderhoudsmonteur elke maandag de redactievergadering bijwoont? Ik bedoel maar.

Marketing

Maar bij wie moet je dan wel de verantwoordelijkheid voor de eigen website leggen? Sanders wijst in zijn artikel naar de afdeling marketing: "Een marketeer begrijpt immers veel beter hoe een bedrijf zich moet presenteren en dat de digitale reclamefolder moet aansluiten bij het overige promotiemateriaal". Toch is mijn ervaring dat ook marketeers zich nogal eens vergalopperen.

De afdeling marketing is vaak erg gericht op korte termijnresultaten en stelt mede daardoor het eigen bedrijf te veel centraal bij het bouwen van een site. Ze zien zo'n website inderdaad vaak als een "digitale reclamefolder" en dat is het niet, of althans, zou het niet moeten zijn. Als Jansen BV in aardappels doet, moet de website niet in eerste instantie over Jansen gaan (want dat is niet interessant), maar over aardappels. Dat verhaal over de BV Jansen komt daarna wel.

In- en externe communicatie

Nee, ik zet mijn geld op de afdeling in- en externe communicatie of het externe PR bureau. Niet dat die sector op dit moment nou zo goed bezig is op het Web hoor. Maar toch zit daar nu al de expertise die nodig is voor het bouwen van een succesvolle site. Ze weten als geen ander hoe alle communicatie-uitingen op elkaar afgestemd moeten worden. Ze hebben ervaring met het maken van misschien wel het belangrijkste deel van een website: content. Er is kennis van alle voor het bedrijf relevante doelgroepen en niet alleen van (potentiële) klanten. En een afdeling in- en externe communicatie weet hoe het met het publiek en met feedback moet omgaan. Als ze zich nou ook nog dat stukje interactie eigen weten te maken...


Robert Hack, communicatieadviseur Communicatie.net.
Intermediair, donderdag 3 maart 2000.