Communicatie.net
Bureau voor online communicatie

In de media

Hits

Intermediair is een prima blad hoor, daar niet van. Maar waarom word ik in artikelen over het internet nog altijd met hits om de oren geslagen?

Even voor de duidelijkheid: een webserver registreert één hit wanneer er één bestand van de webserver wordt opgevraagd. In dat licht bezien zegt een paar miljoen of miljard hits mij dus weinig. Nou ja, dat het er redelijk druk is wellicht... Eén webpagina is vrijwel zeker opgebouwd uit meerdere bestanden en genereert dus ook meerdere hits. Eén bezoeker bekijkt vaak meerdere pagina's en is zo al snel verantwoordelijk voor een stortvloed aan hits.

Toch wordt in Intermediair gesteld dat hits gelijk staan aan pagina's. Zoals in de rubriek Werk & Bedrijf: "Tijdens de 23 dagen van het Europees Voetbalkampioenschap in Nederland en België werden er in totaal 1,4 miljard pagina's (hits) van de site opgevraagd."

Blijkt hieruit dat er inderdaad 1,4 miljard pagina's van de site van Euro2000.org zijn opgevraagd? Ben je gek! Maar hoeveel pagina's waren het dan wel? Wie het weet mag het zeggen. Uit het artikel wordt dat in ieder geval niet duidelijk.


Robert Hack, communicatieadviseur Communicatie.net.
Intermediair, donderdag 24 augustus 2000.