Communicatie.net
Bureau voor online communicatie

In de media

Meeste Nederlandse sites liggen stil

Op het grootste deel van de Nederlandse websites gebeurt niets. Dat blijkt uit een onderzoek dat vorige week werd uitgevoerd door Communicatie.net, een Eindhovens bureau voor online marketingcommunicatie.

Communicatie.net volgde 7 dagen lang de verrichtingen van bijna duizend sites. De 50 best bezochte websites (5 procent van alle onderzochte sites) waren verantwoordelijk voor 81 procent van het gezamenlijke internetverkeer. Gemiddeld waren elk van deze websites goed voor ongeveer 48 duizend hits per dag. 336 websites (34 procent van het totaal) werden gedurende een of meer dagen van de week niet bezocht.

De tegenvallende bezoekersaantallen hebben volgens Robert Hack van Communicatie.net verschillende oorzaken: "Met een pull medium als het internet is het voorlopig niet mogelijk om iemand een boodschap 'door de strot te duwen'. Dat heeft grote gevolgen voor vorm en inhoud. Veel managers beseffen niet dat een website echt iets te bieden moet hebben." Ook tijd en geld zijn volgens Hack een probleem.


Adformatie Online, maandag 15 januari 2001.