Communicatie.net
Bureau voor online communicatie

In de media

Is zoekmachinemarketing weggegooid geld?

De gedachte is eenvoudig. Als je als ondernemer je goeie geld uitgeeft aan een mooie website, wil je natuurlijk ook dat potentiële klanten die website kunnen vinden. En uiteraard zijn er genoeg aanbieders die zeggen dat ze ervoor kunnen zorgen dat jouw website bij de eerste tien zoekresultaten van Google komt te staan - mits je genoeg betaalt, dat spreekt. Over de zin en onzin van 'search engine optimization'.

[knip]

Zoekmarketing is weggegooid geld - nu én in de toekomst, zegt Robert Hack van Communicatie.net, een bureau voor online marketingcommunicatie in Eindhoven. Verfrissend duidelijk, zo'n uitspraak. Maar waaróm is dat zo?

"Zoekoptimalisatiebureaus maken sites die zo goed mogelijk zijn aangepast aan het zoekalgoritme van de zoekmachine", schrijft Hack. (...) "Maar omdat dat zoekalgoritme én geheim is én regelmatig verandert, blijven die bureaus en hun klanten altijd achter de feiten aanlopen."

Het komt zelfs met enige regelmaat voor, aldus Hack, dat bedrijven uit de index van Google worden verwijderd omdat de zoekoptimalisatiebureaus technieken gebruiken waar Google niet van gediend is. En hij vervolgt: "Echt slimme marketeers maken dus websites die optimaal zijn aangepast aan hun (potentiële) klanten, aan mensen van vlees en bloed."

[knip]


Limburg Onderneemt.
Bijlage bij de Limburger en het Limburgs Dagblad, maart 2008.