Communicatie.net
Bureau voor online communicatie

Geen 'sociale' media

Niet op Facebook. Niet op Instagram. Niet op LinkedIn. Niet op Twitter. Niet op YouTube. En niet zonder reden.

U bent op bezoek bij het misschien wel enige Nederlandse communicatiebureau dat zich nooit op 'sociale' media heeft begeven. En dat helemaal geen gebruik maakt van externe, 'gratis' webdiensten zoals bijvoorbeeld Analytics van Google. Maar waaróm hebben we dat eigenlijk nooit gedaan?

In maart 2018 bleek dat Facebook twee jaar eerder (deels uiterst gevoelige) persoonsgegevens van ca. 87 000 000 mensen had laten 'weglekken' naar het data-analysebedrijf Cambridge Analytica.


Waarom?

Omdat wij de privacy van onze bezoekers net zo belangrijk vinden als onze eigen privacy. Omdat wij geen informatie over (het gebruik van) deze site willen laten weglekken naar externe, commerciële, veelal buitenlandse partijen. Die dat soort gegevens bovendien te gelde maken. Soms zelfs ten koste van de bron. En omdat we niet geassocieerd willen worden met platforms waarop zich ook zaken afspelen die het daglicht nauwelijks verdragen.

Kortom: wij hebben sociale media, álle sociale media, altijd links laten liggen omdat wij geloven dat organisaties baas over hun eigen communicatie moeten blijven. Daar was en is internet trouwens bij uitstek geschikt voor...

Op zondag 8 april 2018 riep Arjen Lubach op om Facebook, een "kutbedrijf", het "grootste spionageproject in de geschiedenis van de mensheid" en een "onbetrouwbare, liegende, megalomane, schijnheilige, privacyschendende, blauwe teringsite", te verlaten.
NOS Teletekst, woensdag 11 april 2018.